Wednesday, August 5, 2015

Beşiktaş'a kaybettik! 5-3

2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi 2nci turu 5 Ağustos 2015 günü, Kocaeli The Ness Hotel'de oynandı. 14 kulübün katıldığı Süper Lig büyük çekişmelere sahne oluyor. İkinci turda rakibimiz, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ydü. İki takım da beklenen kadrolarıyla maça çıktılar.


Salonun tur başladığında klimalarının çalışmaması, üst düzey sporcuların bir çoğunun hızlı beraberlik yapmalarına neden oldu. Neyse ki turun ilerleyen saatlerinde, klimalardaki sorun giderildi ve salon biraz nefes alınabilir duruma geldi.

Süper Ligde, Turnuva Organizasyonu ve Hotel koşulları oldukça iyiydi. Tek sorun cehennem sıcağı gibi bir salonun olması. Umarız ilerleyen turlarda bu sorunu yaşamaz sporcular.

Resim TSF


Turun başlamasıyla ilk oyun Ipatov'un beraberliği oldu. Hemen ardından 1nci masada  GM Harikrishna beraberlik aldı. Ardından, 16 yaş altı masamızda FM Kağan Aydınçelebi, yetenekli rakibi Cem Kaan Gökerman'a kaybetti. Bu skoru kısa bir süre sonra, 8nci masada WCM Sude Hereklioğlu ve 6ncı masada IM Olexander Bortynk'in aldığı galibiyetler takip edince maçın o anlık skoru da lehimize döndü ve 3-2 öne geçtik. Ancak, ülkemizin yetiştirdiği efsane kadın sporcu WGM Kübra Öztürk, Elvan Aşan'a karşı galibiyet alınca skor yeniden eşitlendi.

Resim TSF


Herkesin gözü kalan iki masaya çevrildi. İki masada da hiç iyi olamadık aslında. O nedenle iki beraberlik bizim için maçı da berabere bitirmek demekti.

Ancak olmadı her iki masada da kaybettik. Onur Kınsız, rakibi IM Umut Atakişi'ye, GM Emre Can da rakibi GM Rauf Mamedov'a yenildi.

FM Kağan Aydınçelebi bugün kaybetti (Resim TSF)


Yaklaşık 20 maçtır ligde kaybetmeyen büyük ustamız Emre Can bu kez kaybetti... (Resim TSF)







No comments:

Post a Comment